KRAKERSY - RYBKI SEROWE domowej roboty - przepis

Pomysł na letni dzień: krakersowy piknik na plaży 

- a na nim pysznie serowe rybki :)



krakersy jak Cheez-it
przepis na krakersy serowe






Prosty przepis na mocno serowe krakersy z czterech składników: sera, mąki, masła i wody.


200 gramów ulubionego sera (my daliśmy Goudę oraz 4 plastry "pomarańczowego" sera topionego) ścieramy na tarce,
dodajemy 70 gramów masła i 100 gramów mąki,
wszystko mieszamy i wyrabiamy (można ręcznie),
dodajemy odrobinę wody (około 1 łyżki),
można też dosolić według uznania,
rozwałkowujemy i wykrawamy foremkami kształty,
wkładamy do nagrzanego piekarnika (180 stopni),
pieczemy około 15 minut ale można ciut krócej lub dłużej (po 10 minutach rybki są złociste, puchate i miękkie, po 15 są chrupiące, ciemniejsze i intensywnie serowe w smaku i zapachu / przypominają amerykańskie Cheez-it)

Polecamy :)


przepis na ciastka serowe




homemade Cheese - it




krakersy jak cheese-it



Komentarze

Prześlij komentarz

Dziękuję za każdy komentarz ale proszę nie umieszczać treści reklamowych - nie będą one publikowane.

Popularne posty

Archiwum bloga

Pokaż więcej