KRAKERSY - RYBKI SEROWE domowej roboty - przepis
Pomysł na letni dzień: krakersowy piknik na plaży
- a na nim pysznie serowe rybki :)
przepis na krakersy serowe |
Prosty przepis na mocno serowe krakersy z czterech składników: sera, mąki, masła i wody.
200 gramów ulubionego sera (my daliśmy Goudę oraz 4 plastry "pomarańczowego" sera topionego) ścieramy na tarce,
dodajemy 70 gramów masła i 100 gramów mąki,
wszystko mieszamy i wyrabiamy (można ręcznie),
dodajemy odrobinę wody (około 1 łyżki),
można też dosolić według uznania,
rozwałkowujemy i wykrawamy foremkami kształty,
wkładamy do nagrzanego piekarnika (180 stopni),
pieczemy około 15 minut ale można ciut krócej lub dłużej (po 10 minutach rybki są złociste, puchate i miękkie, po 15 są chrupiące, ciemniejsze i intensywnie serowe w smaku i zapachu / przypominają amerykańskie Cheez-it)
Polecamy :)
Ale pysznie wyglądają! ❤
OdpowiedzUsuńSama takie zrobię , dzięki za przepis :)
Bardzo mi miło :) Smacznego!
UsuńTo musi być pyszne! Takie rybeczki - palce lizać.
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
UsuńPycha ❤
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
UsuńJutro bedziemy eksperymentowac z rybkami :)
OdpowiedzUsuńsmacznego! :)
UsuńSmacznie, choć pracochłonnie:)
OdpowiedzUsuńoj tam ;)
Usuń